fbpx

Werkplekoptimalisatie

Productiviteitsverhoging en stabiliteit met 5S werkplekoptimalisatie!

 

Een nette, geordende en gestandaardiseerde werkplekorganisatie is de basis voor stabiliteit en continue verbetering. Deze stabiliteit is noodzakelijk voor het succesvolle lean implementatie.

In praktijk blijkt dat veel werkplekken zijn nog niet optimaal zijn ingericht. Er gaat tijd verloren met zoeken naar spullen of informatie, wachten en onnodig transport of beweging. Met de 5S methodiek leert het team deze verspillingen te zien, te elimineren en de werkplek optimaal in te richten en optimaal ingericht te houden.

De 5 stappen van de methode zijn:

  • Scheiden
  • Schikken
  • Schoonmaken
  • Standaardiseren
  • Stimuleren en in stand houden

Hiertoe worden 5 workshops van een dagdeel op de vloer gehouden en worden de medewerkers tussentijds begeleid bij de uitvoering van actiepunten.

Q4All begeleidt teams bij het inrichten van de communicatiestructuur (zoals nieuwsbrieven, dagstart, inrichting en onderhoud van verbeterborden).

Voor wie

Teams die hun werkplek willen optimaliseren. Deze methode is in iedere organisatie en branche, zowel in een productieomgeving, warehouse als op kantoor, toe te passen en levert altijd een positief resultaat.

Resultaat

  • Productiviteit ↑
  • Professionele bedrijfsuitstraling
  • Nette, geordende, gestandaardiseerde, veilige werkomgeving
  • Bewustwording op verspilling bij medewerkers
  • Werkplezier ↑

Data

Dit is een in-company programma. De data worden in overleg gepland.

Enkele reacties van mijn Werkoptimalisatie ‘cursisten’

“Esther is a real professional for supporting the implementation of 5S in our company. She is able to communicate in a very easy way with all layers of our organization. A reliable expert that I would recommend to all who would like to implement 5S.”

René van Ommeren

COO/Chairman of the Board of Directors, ITB Group

“We all worked really hard to get rid of the “waste” and the outcome is very positive and visable on all departments.”

Malu Verhagen

Supervisor Supply Department, Wilhelmsen Ships Service

“Het heeft ons geholpen om met frisse ogen naar de werkplekken te kijken. De realiteit was dat er nog weleens wat spullen zoals oude pallets of seals door het magazijn zwierven. Alles heeft nu een vaste plek. Ook werken we met schaduwborden. Dat voorkomt dat je naar materialen moet gaan lopen zoeken. Het wordt direct zichtbaar als er iets ontbreekt. Het lijkt heel basaal, maar het heeft een groot effect. Het leuke is dat onze klanten het benoemen als ze ons bezoeken. Zij zien de heldere groene looppaden, zien de markeringen in het magazijn voor hun spullen. Het is ordentelijk. Het is bijna een ander magazijn geworden. Een plezierige werkomgeving waar mensen efficiënter kunnen werken om het werk voor klanten beter te doen.”

Rick Hoomans

Accountmanager, Van der Helm Hudig

Share This